Uutiset
BMX Cup Lahti 8.8.2015 infot ja ilmoittautuminen
22.07.2015 10:28

Kilpailukutsu pdf-muodossa tästä.

Kilpailukutsu BMX-Cup #3 LAHTI 8.8.2015

Tervetuloa Retkikunta Racing ry.:n järjestämään bmx-racing kilpailuun.

Kilpailun johtajana toimii Kari Wallenius. Tiedusteluihin vastaa Kari Wallenius, bmx ät retkikunta.net, 044-5354826

 

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SPU:n sääntöjä ja määräyksiä. CUP-sääntöjä sekä kilpailun teknisessä oppaassa annettuja määräyksiä. Sääntöjen soveltamisesta ja tulkinnasta vastaa epäselvissä tapauksissa kilpailun ylituomari.

Kilpailutapahtumaan osallistujat ovat vastuussa itselleen ja muille (ns. kolmas osapuoli) aiheuttamistaan seuraamuksista. Kilpailijan tulee itse tiedostaa kilpailun vaarat ja riskit. Kilpailijat ja muut kilpailuihin osallistu-vat vastaavat vakuutusturvastaan.

 

Ilmoittautuminen

Kilpailuihin on ilmoittauduttava seuroittain ennakkoon 4.8. klo 18.00 mennessä osoitteeseen bmx ät retkikunta.net. Ilmoittautumisviestiin kilpailijan nimi, kilpailunumero, seura, syntymävuosi ja kilpailu-luokka.

Kaikilla 10v ja vanhempien luokkiin osallistuville kilpailijoilla on oltava SPU:n (tai UCI:n jäsenseuran) myön-tämä voimassaoleva kilpailulisenssi. Kilpailijalla on oltava sama kilpailunumero koko kilpailukauden (http://bmxracing.fi/kilpailijoille/kilpailijat/ ). Kukin seura vastaa omien kuskiensa lisenssien ja kilpailunumeroi-den tarkastamisesta.

Osallistumismaksu, 20 € / kilpailija on maksettava 4.8. mennessä tilille Retkikunta Racing ry. Nordea FI31 1452 3000 1157 04

Mikäli ilmoittautunut kilpailija ei saavu paikalle, maksamattomasta osallistumismaksusta lähetetään jälkikä-teen lasku kilpailijan seuralle.

Kilpailupaikalla jokainen kilpailija ilmoittautuu kilpailuun ilmoittautumistiskillä. Kilpailijalla tulee olla varusteet ja pyörä mukana ilmoittautuessaan. Kilpailunumero on oltava kiinnitettynä pyörän ohjaustangon etuosaan ja rungon sivuille molemmin puolin heti emäputken taakse. Kilpailunumero on oltava esillä myös virallisissa harjoituksissa. Kaikkien kilpailijoiden turvallisuuden takia kilpailijan pyörä, varusteet ja M/N-14 tai nuorempi-en luokassa mahdollinen lukkopoljinten käyttö tarkastetaan ennen kilpailuluvan myöntämistä. Ilmoittautumi-seen on siis hyvä varata aikaa hieman tavallista enemmän. Järjestäjällä on turvallisuuteen vedoten oikeus kieltää lukkopoljinten käyttö kilpailijalta, mikäli käyttö ei ole riittävän sujuvaa. Epäselvissä tapauksissa pää-töksen tekee ylituomari.

 

Kilpailuluokat

Kilpailussa ajetaan BMX-Cup 2015 sääntöjen mukaiset luokat.

Kilpailuohjelma

09.50 Toimitsijoiden kokous

10:00 Kilpailutoimisto avataan

Kilpailijoiden on ilmoittauduttava kilpailutoimistossa klo 11:30 mennessä ajovarusteissa ja pyörä mukana. Pyörä, varusteet ja mahdollinen lukkopoljinten käyttö tarkastetaan ennen kilpailuluvan myöntämistä.

10:45 Joukkueenjohtajien kokous

11:00 Viralliset harjoitukset alkavat

11:00-11:20 M/N-14 ja sitä nuoremmat

11:20-11:40 M/N-juniorit ja aikuiset

11:40-12:00 M/N-14 ja sitä nuoremmat

12:00-12:20 M/N-juniorit ja aikuiset

12:45 Potkupyöräkisa

13:00 Ensimmäinen alkuerälähtö

16:00 Finaalit

16:30 Arvioitu palkintojenjako

17:00 Arvioitu kilpailujen päättyminen

 

Yleiset järjestelyt

Rata sijaitsee Lahden länsipuolella, n. 2 km Lahden keskustasta. Lähin osoite on Hämeenlinnantie 35. Paikalle on opaskyltti: BMX-rata. Rata löytyy n. 200 metrin päästä valtatieltä/Hämeenlinnantieltä.

Lahden keskustan suunnasta tultaessa aja Tampereelle/Hollolaan päin valtatietä nro 12. Suurmäenkadun risteyksen jälkeen hyppyrimäki jää oikealle. Seuraavasta tienhaarasta käänny oikealle.

Hollolan suunnasta tultaessa käänny vasemmalle Läntisen hautausmaan ja Kasakkamäentien risteyksen jälkeen.  Kisakioskissa myynnissä makkaraa, limsaa, kahvia ja pikku purtavaa. Varikkopäällikkö opastaa tiimiteltat paikoilleen, telttojen toivotaan saapuvan ajoissa, jotta varikkoalue saadaan valmiiksi ennen harjoitusten alkua.

 

Linkki sääntöihin http://bmxracing.fi/bmx-racing-kilpailut/saantoja/

Linkki kilpailulisenssin lunastamiseen: http://www.pyoraily.fi/lisenssi/

Linkki kilpailunumeron varaamiseen http://bmxracing.fi/kilpailijoille/kilpailijat/

 

 
Megainfot BMX-toiminnasta
13.04.2015 21:58

Kauden vaihtajaiset & infotilaisuus

Sunnuntaina 3.5. klo 12.00 alkaen pidetään kauden vaihtajaisia. Kyseessä siis edellisen kauden myöhäiset päättäjäiset ja ulkokauden avajaiset.Ohjelmassa ajamista, radan kunnon ihmettelyä & kevyttä talkoilua, grillausta, Vuoden kuski-kiertopalkinnon äänestys & jako ja paljon infoa. BMX-kerholaiset, Kilparyhmäläiset, vanhemmat, kiinnostuneet ja muut hangaroundit paikalle, tiedotetaan viikko-ohjelmasta, kauden tapahtumista ja muusta. Jos paitajumalat ovat suotuisia niin jaetaan uudet ajopaidat, sekä numerolaatat tilanneille.

VARUSTUS: Sään mukainen varikko- ja ajovarustus, omia grillailtavia ja juomia. Makkaraa ilmestyy paikalle.

Lue lisää...
 
Lahti24 MTB 16-17.5.2015
03.03.2015 11:08

Katso tapahtuman flyer ja infot tapahtumasivuilta tästä:

http://www.retkikunta.net/lahti24mtb

Tarkempi info myös tässä:

Lue lisää...
 
Kauheesti kaikkea BMX-touhuista
02.11.2014 21:30

Ulkotreenien osalta kausi on paketissa, sisäkaudesta kalenteriin jo seuraavat päivät: 5.11, 12.11, 19.11, 26.11, 3.12, 10.12 ja 17.12 ovat syksyn ajankohdat Orimattilan tunnelitreeneille. Treenit alkavat klo 18.00, kypärä, hanskat ja puhdas pyörä mukaan. Perinteisesti tunnelivuorosta on kerätty pieni ajomaksu, tarkennetaan siitä vielä. Tunneli sijaitsee Helsingintien varressa, terveysasemalta seuraava parkkipaikka keskustaan päin.

Lahden skeittihallin treeni-infot ilmoitetaan myöhemmin, seuratkaa ilmoittelua. Ensimmäiset ajot isänpäiväsunnuntaina klo 11-13. Kahvia & leipomuksia tarjolla.

Kauden päättäjäisten suhteen pieni muutos perinteisiin, tällä kertaa pidetään "Kauden vaihtajaiset" vasta vuodenvaihteen jälkeen. Perinteisesti puolestaan ohjelmassa Vuoden kuski-äänestykset, tulevan kauden infot, saunomiset ja ruokailut, sekä erikoisohjelmat. Paikka ja aika ilmoitellaan myöhemmin.

Paitatilaus on mennyt ns. penkin alle paitatoimittajan puolesta. Tilannetta setvitään ja uuden paitatoimittajan valinnan myötä tarkistetaan tilaukset, koot yms. Sportax on luvannut edelleen lähteä tukemaan seuraa, myös muitakin yhteistyökumppaneitakin mahtuu mukaan. Uudet paidat hoidetaan niin, että viimeistään ulkokauden alkaessa kaikilla halukkailla on paidat käytössä.

Kilparyhmän toiminta, kausimaksut ja muut infot linjoilla lähiaikoina.

BMX-väki ja vanhemmat, laittakaa kalentereihin 16.-17.5.2015. Kyseisenä viikonloppuna järjestetään mitä todennäköisemmin erikoisohjelmaa!

Edelleen muistutusta Nimenhuuto.com-palvelusta! Kuskin nimi, numero, sekä yhteystiedot osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen niin saatte tunnukset palveluun, jonka avulla pysyy parhaiten kärryillä treeneistä ja tapahtumista.

 
Retkikunnan BMX-toiminta kaudelle 2015
16.09.2014 22:00

HUOM! Pyöräkrossiparkin ilmoittautuminen seuroittain! Lähetä nimi, numero ja syntymävuosi, sekä mahdollisesti tarvittava luokka/pyöräkoko osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Seuran BMX-toiminta on ollut melko tasaista muutaman viimeisen vuoden, kuljettajamäärät ovat suuresta vaihtuvuudesta huolimatta pysyneet tasaisena ja rata-aluetta on kehitetty maltillisesti osa-alue kerrallaan.Laji kehittyy kuitenkin harppauksin Suomessa, suurimmaksi osaksi tästä saadaan kiittää Helsingin Pyöräkrossiparkkia, sekä seuratoimintaa Helsingissä ja Tampereella. Jo kaudelle 2015 pyrimme kehittämään toimintaa monipuolisesti eri osa-alueilla. Tarkempaa informaatiota mahdollisimman pian aikatauluista yms.

 

Lue lisää...