BikeCheck: Maken 2009 Empire
25.02.2009 03:00

make_empire_thumb.jpgKauden 2009 kalustoja viritellään kovaa kyytiä kisakuntoon. Ensimmäisenä valmiiksi ehti RMR:n ykköstoivon Markus Olkkosen uusi laite. Kyseessä on kovasti erikoinen Empire AP-1 valupyörä. Simppeli singlepivot, nivelpiste melko ylhäällä, joten mukana menossa yläohjurirulla, jonka kautta ketju viedään jaloille potkimatta keskiön seutuville.

Takajarru kelluu mx-tyylisessä korvakkeessa, joka kietoutuu taka-akselin ympärille. Näin ollen rungossa siis on 150mm leveä takahaarukka, mutta käytössä on 135mm napa, jotta 15mm leveä jarrupalikka mahtuu olemaan. Tämä toisaalta tarkoittaa sitä, että kun kehää ei keskitetä aivan normaalisti 135mm napaan, molemman puolen pinnat ovat kutakuinkin samassa asennossa keskenään. Kaikkea ne britit keksiikin.

Iskarina Maken versiossa on kovasti hehkutettu Cane Creekin Double Barrel, joka pihalla pumppaillessa ainakin vaikutti erittäinkin hyvältä. Muut osat on vielä vähän sinnepäin ja vaihtoja tapahtuu vielä ennen ensimmäistä kisastarttia. Tämän kokoonpanon nykäisi erityisen lyhyellä varoitusajalla kasaan Laden speed shop Orimattilassa (http://www.ladenspeedshop.com ).

Nopeaan kasaukseen olikin vähän tarvetta, kun Make sai rungon haltuun tiistaina ja torstai-aamuna oli lähtö Teneriffalle ottamaan tuntumaa peliin. Make on reissussa Lehikoisen Matin kanssa, joten toivottavasti matkalta tarttuu vähän vielä lisää vauhtia. 2008 kauden lopussahan Makella osui tatsi kohdalleen, ja loppukauden kisoista tulikin voittoja liukuhihnalta. RMR odottaakin sankarilta järjetöntä palkintosaalista tältä kaudelta.

Kaluston Makelle toimittaa tänäkin vuonna MTB Centre.

Ks. isompi kuva: KLIK

 

Kommentit (1)add comment
monni
...
Kirjoittanut monni , 06.03.2009

Melkonen valuratsuKirjoita Kommentti
smaller | bigger
 

busy